Τα πιο λαχταριστά, εύκολα και μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλ. αλεύρι
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 3/4 φλ. φυστικοβούτυρο
- 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/4 φλ. + 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και άλειψε με πολύ λίγο λάδι ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το βούτυρο με το φυστικοβούτυρο, την μαύρη ζάχαρη και το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πρόσθεσε και την βανίλια με το αυγό και ανακάτεψε καλά μέχρι να ενοποιηθούν.
- Ρίξε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοίρασε την ζύμη σε μερίδες των τριών κουταλιών και πλάσε μπαλάκια.
- Πέρασε τα μπαλάκια από ένα ρηχό πιάτο με δύο κουταλιές ζάχαρη και τοποθέτησέ τα στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
- Πίεσε ένα πιρούνι πάνω σε κάθε μπαλάκι σταυρωτά, ώστε να απλώσουν ελαφρώς.
- Ψήσε για περίπου εννιά λεπτά, ίσα που να σχηματιστούν ρωγμές στην επιφάνεια των μπισκότων.
- Άφησέ τα για δύο λεπτά να “σταθούν” στο ταψί και μετά σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ