Τραγανές και αρωματικές πατάτες στον φούρνο με γλυκιά μουστάρδα και βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 gr baby πατάτες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. γλυκού μέλι
- 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1/2 κ. γλυκού ξερό δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά και σούρωσέ τες.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι με την Dijon, την μουστάρδα ολικής, το σκόρδο, το μέλι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
- Τοποθέτησε τις πατάτες πάνω στο ταψί και με ένα πιρούνι σε ευθεία θέση πίεσέ τες μέχρι να ανοίξουν και να γίνουν φλατ, χωρίς να διαλυθούν τελείως.
- Άλειψε τις πατάτες με το μείγμα μουστάρδας και βάλε το ταψί στον φούρνο.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, πασπάλισε με αλατοπίπερο και σέρβιρε όσο είναι ζεστές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ