Σοκολατόπιτα με σαντιγί

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κι όμως, αυτή η πεντανόστιμη συνταγή δεν έχει ζάχαρη.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την ζύμη:
  • 1+1/4φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 3κ. σούπας αλεύρι καρύδας
  • 1κ. σούπας στέβια σε σκόνη
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 5κ. σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 2-4κ. σούπας νερό κρύο
  • Για τη γέμιση:
  • 1/2φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 6κ. σούπας κακάο
  • 6κ. σούπας στέβια σε σκόνη
  • 1κ. γλυκού baking powder
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 5κ. σούπας νερό
  • 1/4φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3κ. σούπας σταγόνες κουβερτούρας
  • Για την επικάλυψη:
  • 1φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2κ. σούπας στέβια σε σκόνη
  • 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 15γρ. Τριμμένη κουβερτούρας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την ζύμη:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι αμυγδάλου και καρύδας, τη στέβια και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και το νερό και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.
  • Στρώσε τη ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτες και πίεσε με τα δάχτυλά σου τον πάτο και τα πλαϊνά.
  • Τρύπησε τον πάτο με ένα πιρούνι και ψήσε τη ζύμη για 12 λεπτά.
  • Για τη γέμιση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, τη στέβια και την baking powder.
  • Ρίξε μέσα τα αυγά, το νερό, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψε καλά.
  • Τέλος ρίξε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακάτεψε.
  • Ρίξε τη γέμιση πάνω από το ζύμη και ψήσε για 30 λεπτά.
  • Όταν αφαιρέσεις το ταψί από το φούρνο, άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά τοποθέτησε το γλυκό στο ψυγείο.
  • Για την επικάλυψη:
  • Χτύπησε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα.
  • Όταν δημιουργηθεί η κρέμα ρίξε την πάνω από τη σοκολάτα και πασπάλισε με την κουβερτούρα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164