Λαχταριστή σούπα με φασόλια και σπανάκι αρωματισμένη με βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1/2 κ. γλυκού ξερός βασιλικός
- 4 φλ. ζωμός λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλ. κριθαράκι
- 2 φλ. baby σπανάκι
- 1 κονσέρβα φασόλια σουρωμένη
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το θυμάρι και τον βασιλικό και συνέχισε να ανακατεύεις για ένα ακόμη λεπτό.
- Ρίξε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών με την δάφνη και ένα φλιτζάνι νερό και άφησέ τα να πάρουν βράση.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ανακάτεψε το κριθαράκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 12 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σπανάκι με τα φασόλια και άφησέ τα να βράσουν για δύο λεπτά.
- Ράντισε με τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και πρόσθεσε όσο αλατοπίπερο θέλεις.
- Σέρβιρε την σούπα όσο είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ