Χορτοφαγικά γιουβαρλάκια με λευκή κρεμώδη σάλτσα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εναλλακτική συνταγή για γιουβαρλάκια χωρίς κρέας.

Θερμίδες: 197/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα γιουβαρλάκια:
  • 2φλ. άγριο ρύζι βρασμένο
  • 1φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1/2φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 3/4φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα:
  • 3κ. σούπας βούτυρο με αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου (μπορείς να προσθέσεις και λίγη σκόνη κρεμμυδιού)
  • 3κ. σούπας αλεύρι
  • 1+1/2φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1/2φλ. κρέμα γάλακτος φυτική
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για τη γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τα γιουβαρλάκια:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια.
  • Πλάσε 36 γιουβαρλάκια και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήσε για 15-20 λεπτά.
  • Για τη σάλτσα:
  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε τη σκόνη σκόρδου (και κρεμμυδιού αν έβαλες) και το αλεύρι.
  • Άφησέ το να πάρει μια βράση για να μην έχει τόσο έντονη τη γεύση του αλευριού.
  • Σιγά σιγά ρίξε μέσα το ζωμό ανακατεύοντας για να γίνει σαν κρέμα.
  • Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε μέσα στο τηγάνι τα γιουβαρλάκια και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε (σε κάθε μερίδα αντιστοιχούν έξι γιουβαρλάκια).

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164