Μια χορτοφαγική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις κάθε ώρα της ημέρας.
Θερμίδες: 132/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 στικς σέλερι ψιλοκομμένα
- 50γρ. φακές
- 1+1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 2κ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1κ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 175γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
- 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
- 1κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σόταρε για 10 λεπτά.
- Ρίξε μέσα τις φακές και σόταρε για ένα λεπτό ακόμα.
- Ρίξε μέσα το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας και το θυμάρι και ανακάτεψε καλά.
- Έπειτα, πρόσθεσε το πράσο, το κουνουπίδι, το κολοκυθάκι και το σκόρδο, άφησέ τα να πάρουν μια βράση, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν για 15 λεπτά.
- Ρίξε μέσα το λάχανο και το βασιλικό και βράσε για 5 λεπτά ακόμα.
- Στο τέλος ρίξε αλατοπίπερο για τη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ