Τέλεια σούπα που μπορείς να απολαύσεις ζεστή ή κρύα.
Θερμίδες: 142/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 στικς σέλερι ψιλοκομμένα
- 1 κιλό καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 250γρ. Βρασμένες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 5 φύλλα δάφνης
- 500γρ. τοματοπολτός
- 750γρ. τοματίνια
- 2 κύβους λαχανικών για ζωμό
- 1κ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1κ. σούπας ξύδι
- 250ml γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμύδια και το σέλερι και σόταρέ τα.
- Έπειτα, σόταρε για λίγα λεπτά τα καρότα και τις πατάτες.
- Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γάλα, και 1 λίτρο νερό, κάλυψε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και βράσε για 30 λεπτά.
- Έπειτα αφαίρεσε το καπάκι και βράσε για 20 – 30 λεπτά.
- Αφαίρεσε τα φύλλα δάφνης και με ένα ραβδομπλέντερ κάνε τη σούπα βελουτέ.
- Πρόσθεσε το γάλα κι αν χρειαστεί extra νερό μέχρι να πάρει την υφή που θέλεις.
- Αλατοπιπέρωσε για περισσότερη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ