Λαχταριστό αρμυρό “κέικ” με τριμμένο cheddar αρωματισμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. καλαμποκάλευρο
- 3 κ. σούπας ζάχαρη
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1¼ φλ. αριάνι
- 7 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- ¾ φλ. cheddar τριμμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλε μέσα ένα ταψάκι για να ζεσταθεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, την ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα αυγά με το αριάνι και έξι κουταλιές λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενοποιηθούν.
- Ρίξε το μείγμα αυγών σε εκείνο με το αλεύρι και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να γίνει το τελικό μείγμα ομοιογενές.
- Πρόσθεσε το cheddar και τα κρεμμυδάκια και ανακάτεψε καλά.
- Βγάλε το ταψάκι από τον φούρνο και άλειψε το υπόλοιπο βούτυρο σε όλη την εσωτερική επιφάνειά του.
- Ρίξε το μείγμα στο καυτό τηγάνι, άπλωσέ το και ξαναβάλ’ το στον φούρνο.
- Χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήσε το καλαμποκόψωμο για περίπου μισή ώρα.
- Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο, άφησε να “σταθεί” για 10 λεπτά και σέρβιρέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ