Μια εύκολη συνταγή με λίγες θερμίδες που θα σε συναρπάσει.
Θερμίδες: 200/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. σούπας μαργαρίνη (κομμένα σε 4 κομμάτια)
- 800γρ. μανιτάρια κομμένα
- Αλάτι για τη γεύση
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 120γρ. ψητές πατάτες λεπτοκομμένες
- 3φλ. ζωμός λαχανικών
- 1+1/4φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
- 1/4γλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το ένα κομμάτι μαργαρίνη.
- Ρίξε το 1/3 των μανιταριών και σόταρε για 5 λεπτά.
- Ρίξε αλατοπίπερο και μετέφερε τα μανιτάρια σε ένα μπολ.
- Κάνε το ίδιο άλλες δύο φορές (με τα άλλα δύο κομμάτια μαργαρίνη και τα υπόλοιπα μανιτάρια).
- Αφού τελείωσες με τα μανιτάρια, ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το τελευταίο κομμάτι από τη μαργαρίνη, το ξηρό κρεμμύδι και 2κ. σούπας από το φρέσκο κρεμμύδι και σόταρε για 7 λεπτά.
- Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα ξανά τα μανιτάρια, τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών κι ένα φλιτζάνι νερό και βράσε για 10 λεπτά.
- Χρησιμοποίησε ένα ραβδομπλέντερ ή ένα μίξερ και λιώσε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η σούπα βελουτέ.
- Μέσα στο ίδιο μείγμα ρίξε το γάλα, 1/2φλ. νερό και αλάτι και σιγόβρασε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Αν θέλεις ρίξε από πάνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια που περίσσεψαν και γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ