Σούπα ψητού κουνουπιδιού με φρέσκα βότανα και πουρέ ψητού σκόρδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουνουπίδια κομμένα σε φουντίτσες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 φλ. ζωμός λαχανικών
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση και άλειψε λάδι σε ένα ταψί.
- Κόψε την κορυφή από το κεφάλι σκόρδου και κλείσ’ το σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο με αλατοπίπερο και μία κουταλιά λάδι.
- Άπλωσε σε μία στρώση τις φουντίτσες κουνουπιδιού στο ταψί και ανακάτεψέ τες με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
- Βάλε και το σκόρδο στο ταψί και ψήσε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις κρυώσει το σκόρδο, αφαίρεσε τις σκελίδες από την φλούδα, πιέζοντάς τες σαν γρανίτα.
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, το θυμάρι και την δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για πέντε λεπτά με το καπάκι.
- Ρίξε το κουνουπίδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και συνέχισε να βράζεις για άλλα 10 λεπτά.
- Με το ραβδομπλέντερ πολτοποίησε τα υλικά στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος με έξτρα αλατοπίπερο και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα πέντε λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι η σούπα ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ