Λαχταριστή γλυκιά τάρτα με γέμιση από αριάνι, βανίλια και μαύρη ζάχαρη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φύλλο για τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 1 1/2 φλ. αριάνι (ξινόγαλο, κεφίρ)
- 4 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Μετάφερε την ζύμη για πίτες σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 23 cm και πίεσέ την να στρωθεί καλά.
- Γύρισε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα και ενοποίησέ τες με το υπόλοιπο φύλλο με τα δάχτυλά σου.
- Βάλε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις την γέμιση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο.
- Πρόσθεσε το αριάνι, το βούτυρο, την βανίλια και το αλάτι και ανακάτεψε για ένα λεπτό μέχρι να ενοποιηθούν.
- Τοποθέτησε την ταρτιέρα σε ένα ταψί και έπειτα ρίξε την γέμιση πάνω στην ζύμη.
- Πασπάλισε την μαύρη ζάχαρη ομοιόμορφα πάνω από την γέμιση και ψήσε την πίτα για περίπου μία ώρα.
- Άφησέ την να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα για να στερεοποιηθεί (τρεις με τέσσερις ώρες) και σέρβιρε με κανέλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ