Τραγανά απ’ έξω, τρυφερά στο εσωτερικό τους. Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα που θα δοκιμάσεις ποτέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι γοχ
- 200 gr σιμιγδάλι ψιλό
- 400 gr χυμός πορτοκαλιού
- 400 gr σπορέλαιο
- 180 gr ελαιόλαδο
- 50 gr άχνη ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο
- 2 κ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κ. γλυκού baking soda
- ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Για το σιρόπι:
- 500 gr νερό
- 800 gr ζάχαρη
- 150 gr μέλι
- 3 ξυλάκια κανέλας
- 3 ολόκληρα γαρίφαλα
- 1 πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα, το πορτοκάλι κομμένο στα δύο και τα γαρίφαλα σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, αφαίρεσέ το από την φωτιά, πρόσθεσε το μέλι, ανακάτεψε καλά τα υλικά και άφησε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το σιμιγδάλι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε καλά τον χυμό πορτοκαλιού με το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, την άχνη ζάχαρη, την σκόνη γαρίφαλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου, την baking soda και το ξύσμα πορτοκαλιών.
- Πρόσθεσε το υγρό μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακάτεψε πολύ σύντομα μέχρι να ενωθούν.
- Πάρε μία κοφτή κουταλιά από την ζύμη και πλάσε σε κυλινδρικό σχήμα, έπειτα πάτησέ την για να γίνει οβάλ.
- Τοποθέτησε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν.
- Ρίξε τα καυτά μελομακάρονα στο κρυωμένο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα και άφησέ τα σε μια σχάρα να σουρώσουν.
- Πασπάλισε τα μελομακάρονα με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, καρύδια, κανέλα ή και επιπλέον μέλι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ