Comforting κοτόσουπα με λαχανικά, ρύζι και άρωμα λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα έξι
- 2 καρότα κομμένα στην μέση
- 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα στην μέση
- 4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- 2/3 φλ. ρύζι
- 1 φλ. καρότο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και στέγνωσε καλά το κοτόπουλο και βάλ’ το σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τα καρότα, το σέλερι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την δάφνη και οκτώ φλιτζάνια νερό.
- Πρόσθεσε δύο κουταλάκια αλάτι και ένα κουταλάκι πιπέρι και άφησε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για μία ώρα με το καπάκι, μέχρι να “λιώνει” το κοτόπουλο.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο και με δύο πιρούνια ξεψάχνισέ το, αφαιρώντας όλα τα κόκαλα και την πέτσα.
- Σούρωσε καλά την σούπα και κράτησε μόνο τον ζωμό στην κατσαρόλα, αφαιρώντας όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ξαναβάλε τον ζωμό στην φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε την φωτιά για να σιγοβράζει.
- Πρόσθεσε το ρύζι, κλείσε με το καπάκι και βράσε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και τα ψιλοκομμένα καρότα και σέλερι και συνέχισε να βράζεις για άλλα 10 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
- Ρίξε και τον άνηθο με τον χυμό λεμονιού, πρόσθεσε αλατοπίπερο, ανακάτεψε καλά τα υλικά και σέρβιρε όσο είναι ζεστή η σούπα με λεπτές φέτες λεμονιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ