Λαχταριστοί και αφράτοι κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα με άρωμα αμυγδάλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κρόκος αυγού
- 1/4 κ. γλυκού εκχύλισμα πικραμύγδαλου
- 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη + έξτρα για την κάλυψη
- 1/8 κ. γλυκού baking soda
- 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού ροδόνερο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο σε μέτρια προς μεγάλη ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Πρόσθεσε τον κρόκο στον κάδο του μίξερ μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και πικραμύγδαλου και το ροδόνερο.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη με την baking soda, το αλεύρι και το αλάτι.
- Ενώ το μίξερ ανακατεύει τα υγρά υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, πρόσθεσε τα στερεά και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
- Αν σου φανεί η ζύμη πολύ υγρή ή κολλώδης, πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι, μία κουταλιά την φορά, μέχρι να φτάσει να ξεκολλάει από τα δάχτυλά σου.
- Παίρνοντας δύο κουταλιές από την ζύμη, σχημάτισε στρογγυλά μπισκότα και τοποθέτησέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε τους κουραμπιέδες για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Άφησε τους κουραμπιέδες σε μια σχάρα να κρυώσουν και επανάλαβε την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
- Μόλις κρυώσουν αρκετά, ώστε να τους πιάσεις, τοποθέτησέ τους σε μια καθαρή επιφάνεια και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη.
- Επανάλαβε το ζαχάρωμα και με τους υπόλοιπους ψημένους κουραμπιέδες και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ