Λαχταριστοί χειροποίητοι λουκουμάδες κανέλας με γλάσο τυριού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την ζύμη:
- 4 1/2-5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλ. νερό
- 1/2 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 2 μεγάλα αυγά
Για το μείγμα κανέλας:
- 2/3 φλ. ζάχαρη
- 1 κ. σούπας κανέλα
- 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
Για το γλάσο:
- 60 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
- 4 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 φλ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε δύο φλιτζάνια αλεύρι με την ζάχαρη, την μαγιά και το αλάτι.
- Ζέστανε σε μια κατσαρόλα το νερό με το γάλα και πέντε κουταλιές βούτυρο.
- Πρόσθεσε το μείγμα αλευριού, τα αυγά και όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χωρέσει, ώστε να δημιουργήσει μια μαλακή ζύμη.
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια πλάσε το μείγμα για περίπου οκτώ λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη.
- Κάλυψε με μια στεγνή πετσέτα πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια και άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Μοίρασε το ζυμάρι σε 32 κομμάτια και πλάσε καθένα σε μπάλα.
- Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο και βούτηξε τις μπάλες σε αυτό.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε την κανέλα με την λευκή και μαύρη ζάχαρη και πασπάλισε με το 1/3 του μείγματος μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
- Από πάνω τοποθέτησε τις μισές ζυμαρένιες μπάλες και πασπάλισέ τες με άλλο 1/3 του μείγματος κανέλας.
- Τέλος, τοποθέτησε τις υπόλοιπες μπάλες ζυμαριού και από πάνω την υπόλοιπη κανέλα.
- Κάλυψε με την πετσέτα και άφησέ το να φουσκώσει σε θερμό μέρος για 40 λεπτά.
- Ψήσε στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά, κάλυψε με αλουμινόχαρτο την φόρμα και ψήσε για άλλα 10 λεπτά.
- Άφησε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά και αναποδογύρισέ το σε μια πιατέλα.
- Στο μίξερ χτύπησε τα υλικά του γλάσου, προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υγρή, αλλά γεμάτη σύσταση.
- Περίχυσέ το με το γλάσο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ