Ένα red velvet cake χωρίς ζάχαρη και με λίγα λιπαρά.
Θερμίδες: 245/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. γλυκόζη
- 100γρ. πουρέ από φρούτα του δάσους
- 150ml ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 90γρ. παντζάρι τριμμένο
- Λίγο εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1+1/2κ. γλυκού baking powder
- Για την κρέμα:
- 250γρ. τυρί κρέμα
- 500γρ. φυτική σαντιγί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το κέικ:
- Σε ένα μίξερ χτύπησε το λάδι με τη γλυκόζη για ένα λεπτό.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder.
- Στο μίξερ πρόσθεσε ένα – ένα τα αυγά, το παντζάρι και τον πουρέ από τα φρούτα του δάσους.
- Έπειτα, πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα με το αλεύρι.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 26cm και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
- Για την κρέμα:
- Σε ένα μίξερ με άγκιστρο χτύπησε το τυρί κρέμα για 2 λεπτά.
- Ρίξε τη σαντιγί και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Για το σερβίρισμα:
- Κόψε το κέικ οριζόντια σε τρία στρώματα.
- Μοίρασε ενδιάμεσα και γύρω – γύρω την κρέμα.
- Κόψε το γλυκό σε 12 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ