Μια πολύ έξυπνη συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους.
Θερμίδες: 210/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 χωνάκια παγωτού
- Για το frosting:
- 910γρ. ζάχαρη άχνη (συν λίγο παραπάνω για τι πασπάλισμα)
- 450γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2κ. σούπας γάλα
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 20 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Για τα cupcakes:
- 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60γρ. κακάο
- 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2φλ. κεφίρ
- 1/4φλ. γιαούρτι
- 1+1/3φλ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4φλ. αραιωμένος στιγμιαίος καφές σε νερό
- 1/2φλ. βούτυρο λιωμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τα cupcakes:
- Προθέρμανε στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Στο μίξερ ανακάτεψε το κεφίρ, το γιαούρτι, τη βανίλια, τα αυγά, τον καφέ και το βούτυρο.
- Ρίξε μέσα σίγα – σιγά και σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα με το αλεύρι.
- Σε 12 θήκες για muffins ρίξε από 3 κουταλιές της σούπας μείγμα.
- Ψήσε για 15-50 λεπτά.
- Για το frosting:
- Ρίξε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Βάλε σε υψηλή ταχύτητα το μίξερ και πρόσθεσε τη ζάχαρη.
- Έπειτα ρίχνε σιγά – σιγά το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα μπολ πρόσθεσε το μισό frosting και ανακάτεψέ το με το χρώμα ζαχαροπλαστικής (το άλλο μισό θα μείνει λευκό).
- Για την ένωση:
- Άπλωσε λίγο λευκό frosting πάνω στα cupcake.
- Άπλωσε με μια σπάτουλα λίγο πράσινο frosting πάνω στα χωνάκια.
- Τοποθέτησε το χωνάκι πάνω στο cupcake και με ένα κορνέ κάνε τα σχέδια που βλέπεις στη φωτογραφία.
- Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ