Μια τόσο cute και νόστιμη συνταγή που κανείς δεν θα καταφέρει να αντισταθεί.
Θερμίδες: 257/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα brownies:
- Σπρέι μαγειρικής
- 1/2φλ. βούτυρο
- 220γρ. σταγόνες κουβερτούρας
- 1+1/2φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 3/4φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για τη διακόσμηση:
- 16 μικρά χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια (λευκό – κόκκινο χρώμα)
- 16 τρουφάκια σε σχήμα αστεριού
- 1/3φλ. χρωματιστή τρούφα
- Για το frosting:
- 910γρ. ζάχαρη άχνη (συν λίγο παραπάνω για τι πασπάλισμα)
- 450γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2κ. σούπας γάλα
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 40 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το frosting:
- Ρίξε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Βάλε σε υψηλή ταχύτητα το μίξερ και πρόσθεσε τη ζάχαρη.
- Έπειτα ρίχνε σιγά – σιγά το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα μπολ πρόσθεσε το frosting και ανακάτεψέ το με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Για τα brownies:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 23x33 εκ. και ψέκασε με το σπρέι μαγειρικής.
- Πρόσθεσε το βούτυρο και τις σταγόνες σε ένα μπολ και λιώσε τα υλικά στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
- Ρίξε μέσα τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά.
- Έπειτα ρίξε μέσα ένα – ένα τα αυγά και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε τη βανίλια, ανακάτεψε κι έπειτα ρίξε το αλάτι και το αλεύρι και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 25-30 λεπτά.
- Έπειτα άφησε το brownie να κρυώσει και τοποθέτησέ το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Αφαίρεσε το brownie από το ταψί και κόψε 16 τριγωνικά κομμάτια.
- Για την ολοκλήρωση:
- Στη βάση του τριγώνου βάλε μέσα τα γλειφιτζούρια όπως είναι στη φωτογραφία.
- Με ένα κορνέ άπλωσε το frosting πάνω στα τριγωνάκια.
- Βάλε το αστέρι στην κορυφή και πασπάλισε με χρωματιστή τρούφα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ