Τραγανό φύλλο κρούστας γεμιστό με μείγμα μανιταριών, πανσέτας και μυρωδικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 πακέτα έτοιμο φύλλο κρούστας
- 100 gr καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένη
- 230 gr μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
- 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλ. γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε μια καθαρή επιφάνεια και άπλωσε ένα φύλλο κρούστας.
- Με ένα πινέλο άλειψε ελαφρώς με λάδι όλο το φύλλο και άπλωσε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο.
- Επανάλαβε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ένα πακέτο φύλλα κρούστας.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τα λαδωμένα φύλλα σε 12 ίσα μέρη.
- Τοποθέτησε τα κομμάτια στις θέσεις ενός ταψιού για muffins και πίεσέ τα προσεκτικά, ώστε να βυθιστούν.
- Ψήσε για περίπου 15 λεπτά, άφησε να σταθούν για πέντε λεπτά και ξεφόρμαρε τις “φωλίτσες” φύλλου.
- Επανάλαβε ακριβώς την ίδια διαδικασία με το δεύτερο πακέτο φύλλων κρούστας.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρισε την πανσέτα σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή.
- Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησέ την να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρισε για πέντε λεπτά.
- Ρίξε και το σκόρδο, ανακατεύοντας για ένα λεπτό, πριν προσθέσεις ένα κουταλάκι φασκόμηλο, το θυμάρι και τον ζωμό.
- Βράσε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος για δύο λεπτά.
- Ρίξε και την πανσέτα ξανά στο τηγάνι, μαζί με την παρμεζάνα και αφαίρεσε από την φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με το υπόλοιπο φασκόμηλο.
- Μοίρασε την γέμιση στις “φωλίτσες” φύλλου και γάρνιρε με μια κουταλιά από το μείγμα γιαουρτιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ