Σούπα βελουτέ με αρακά, σπαράγγια και ποσέ αυγό

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τέλειος συνδυασμός λαχανικών και ιδιαίτερων γεύσεων.

Θερμίδες: 267/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2κ. γλυκού μαργαρίνη
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 4φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 5/8κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 2φλ. βρασμένος αρακάς
  • 450γρ. φρέσκα σπαράγγια χοντροκομμένα
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1κ. σούπας λευκό ξύδι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί του τοστ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τα πράσα και σόταρε για 4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Πρόσθεσε τον αρακά και τα σπαράγγια.
  • Κάλυψε την κατσαρόλα και μαγείρεψε 3 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και με ένα ραβδομπλέντερ κάνε την βελουτέ.
  • Για τα ποσέ αυγά, ζέστανε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κάνει μικρές φυσαλίδες μείωσε τη θερμοκρασία και ρίξε το ξύδι.
  • Με μια κουτάλα “στροβίλισε” γρήγορα το νερό.
  • Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξε τα ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα.
  • Άφησέ τα να βράσουν για 3 λεπτά.
  • Είναι έτοιμα.
  • Μοίρασε τη σούπα σε 4 πιάτα και σέρβιρε από πάνω ένα αυγό, λίγο μαϊντανό, λάδι και το ψωμί.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164