Ιδιαίτερα υλικά, πλούσια γεύση και λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 199/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
- 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 8φλ. ζωμό λαχανικών
- 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/2κ. γλυκού κουρκουμάς
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- 1/4φλ. μακαντέμια χωρίς αλάτι
- Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
- 2κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)
- Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα ταψί άπλωσε μια λαδόκολλα και πρόσθεσε πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι.
- Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
- Όταν ψηθούν, μετέφερε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
- Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και πρόσθεσε τα μακαντέμια.
- Με ένα ραβδομπλέντερ κάνε τη σούπα βελουτέ.
- Σέρβιρε σε 9 πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ