Λαχταριστά μπισκότα αμυγδάλου με ξανθιά ζάχαρη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ. γλυκού baking soda
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
- 1 1/2 φλ. ακατέργαστη ξανθιά ζάχαρη
- 1/4 κ. γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/3 φλ. + 1 κ. σούπας νερό
- 1 φλ. αποφλοιωμένα και ζεματισμένα αμύγδαλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ κοσκίνισε το αλεύρι με την baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο με την ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το νερό σε μέτρια φωτιά.
- Αφαίρεσε από την φωτιά το μείγμα, ανακάτεψε για να διαλυθεί η ζάχαρη και άφησέ το να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Ρίξε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά στο κατσαρολάκι και ανακάτεψε με μια κουτάλα μέχρι να γίνουν ζυμάρι.
- Πρόσθεσε και τα αμύγδαλα ολόκληρα και ανακάτεψε, μέχρι να ενσωματωθούν στο ζυμάρι.
- Άλειψε ελαφρώς με βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 22×12 cm και έπειτα πίεσε την ζύμη στο ταψί, να απλωθεί καλά και ομοιόμορφα.
- Κάλυψε το ταψί με μεμβράνη, πιέζοντάς την πάνω στην ζύμη και άφησε στο ψυγείο για έξι ώρες.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βγάλε την ζύμη από το ταψί.
- Κόψε την ζύμη σε τέσσερα ίσα κομμάτια και έπειτα κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες.
- Άπλωσε τα μπισκότα σε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, γύρισέ τους πλευρά και συνέχισε για άλλα επτά με οκτώ λεπτά.
- Μετάφερε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν και επανάλαβε την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
- Σέρβιρε όταν τα μπισκότα αμυγδάλου κρυώσουν εντελώς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ