Λαχταριστή σούπα με τρυφερό μοσχαράκι, λαχανικά και γευστικό κριθάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 750 gr μοσχαρίσιο ποντίκι σε κύβους
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 καρότα σε κυβάκια
- 2 κλωνάρια σέλερι σε κυβάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 φλ. μανιτάρια σε φέτες
- 1/3 φλ. κόκκινο κρασί
- 8 φλ. ζωμός βοδινού
- 1 φλ. κριθάρι
- 5 κλωνάρια θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας.
- Ρίξε το κρέας στην κατσαρόλα και τσιγάρισέ το για περίπου οκτώ λεπτά, γυρίζοντας τακτικά πλευρά στα κομμάτια.
- Αφαίρεσε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίξε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλρι για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρισε για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Ρίξε και το κρασί στην κατσαρόλα, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα τον πάτο για να ξεκολλήσουν τα απομεινάρια.
- Πρόσθεσε και τον ζωμό, το κριθάρι, το θυμάρι, την δάφνη και το κρέας στην κατσαρόλα.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κριθάρι.
- Αφαίρεσε από την φωτιά, βγάλε το θυμάρι και την δάφνη και πρόσθεσε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ