Αχλάδια ποσέ με γιαούρτι

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μπορεί να αναζητάτε τη γλυκιά γεύση.  Η παρακάτω συνταγή θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας αυτή και ταυτόχρονα είναι φτωχή σε λιπαρά και χοληστερόλη, σε αντίθεση με τα κοινά γλυκά.

Συστατικά

  • 2 μεγάλα αχλάδια
  • 2 κ.γ ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι cranberries ή διάφορα αποξηραμένα φρούτα
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό μήλου
  • 1/2 φλιτζάνι παγωμένο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε τον πυρήνα και τους σπόρους
  • Τοποθετήστε τα αχλάδια, με τις κομμένες πλευρές επάνω, σε ένα γυάλινο πιάτο.
  • Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίστε ομοιόμορφα τα αχλάδια
  • Προσθέστε τα cranberries στις κοιλότητες των αχλαδιών.
  • Ρίξτε το χυμό μήλου μέσα και γύρω από τα αχλάδια και καλύψτε το πιάτο χαλαρά με λαδόκολλα
  • Ψήστε τα σε φούρνο μικροκυμάτων 6-8 λεπτά ή μέχρι τα αχλάδια να είναι τρυφερά.
  • Αφήστε το πιάτο να κρυώσει 5 λεπτά.
  • Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα αχλάδια σε πιάτα σερβιρίσματος.
  • Περιχύστε τους χυμούς πάνω από τα αχλάδια και τα σερβίρετε με παγωμένο γιαούρτι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164