Λαχταριστά ρεβίθια με κόκκινη σάλτσα και αρωματικό σπανάκι με μπαχαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ. γλυκού κύμινο
- 1½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- ¼-½ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 2-3 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
- πιπέρι
- 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
- 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 1½ φλ. ρεβίθια βρασμένα
- 200 gr σπανάκι
- 1 χούφτα ψημένο αμύγδαλο φιλέ
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε και το κύμινο, την πάπρικα και το καγιέν να καβουρδιστούν για ένα λεπτό.
- Ρίξε στο τηγάνι τον πελτέ να αρωματιστεί για δύο λεπτά και πέρασε τις ντομάτες κονκασέ από το μπλέντερ να πολτοποιηθούν.
- Πρόσθεσε και αυτές στο τηγάνι με αλάτι και την ζάχαρη και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά.
- Ρίξε πιπέρι στην σάλτσα και τα ρεβίθια και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
- Ρίξε και το σπανάκι στο τηγάνι, κλείσε με το καπάκι και άφησε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
- Σέρβιρε συνοδεύοντας με το βρασμένο ρύζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ