Μια πιο υγιεινή συνταγή και πιο healthy προσέγγιση στην κλασική μπολονέζ.
Θερμίδες: 297/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
- 400γρ. κιμάς γαλοπούλας
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 600ml ζωμός μοσχαριού
- 150ml κόκκινο κρασί
- 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 300γρ. σπαγγέτι ολικής
- Φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
- Λίγη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλερι, 2κ. σούπας νερό και σόταρε για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κολοκυθάκι και σόταρε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Πρόσθεσε τον κιμά και σκόρδο και σόταρε για 3-4 λεπτά, σπάζοντας με μια κουτάλα τον κιμά.
- Πρόσθεσε το καρότο, το κρασί και 150ml από τον ζωμό μοσχαριού και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση για 3-4 λεπτά.
- Έπειτα πρόσθεσε τις ντομάτες, τον υπόλοιπο ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
- Σκέπασε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και άφησε τον κιμά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Αφαίρεσε το καπάκι και βράσε για 10-15 λεπτά ακόμα.
- Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μοίρασε τα μακαρόνια και τον κιμά σε έξι πιάτα και ρίξε από πάνω φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ