Μια μικρή παραλλαγή της κλασικής καρμπονάρα που θα λατρέψεις.
Θερμίδες: 299/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 φέτες μπέικον κοτόπουλου, κομμένο
- 1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 150γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά, με λίγα λιπαρά
- 1 μεγάλο αυγό
- 150ml γάλα με λίγα λιπαρά
- 40γρ. παρμεζάνα με λίγα λιπαρά, τριμμένη
- 2κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σόταρε για 5 λεπτά το μπέικον με τα κρεμμυδάκια κι έπειτα αφαίρεσε από το μάτι το τηγάνι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα και το αυγό και έπειτα πρόσθεσε μέσα το μπέικον και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας καλά.
- Μετά πρόσθεσε στο ίδιο μπολ το γάλα, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, τον μαϊντανό και το πιπέρι και ανακάτεψε.
- Αφού στραγγίξεις τα μακαρόνια, επέστρεψέ τα πάλι στην κατσαρόλα.
- Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το τυρί, ανακάτεψε και άφησέ τα σε αναμένο μάτι για να ζεσταθούν για 2-3 λεπτά.
- Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ