Λαχταριστή σαλάτα τριών γευστικών επιπέδων, με ινδικά μπαχάρια, ρεβίθια και σάλτσα μάνγκο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα ρεβίθια:
- 2 κ. σούπας λάδι καρύδας
- 1 κ. σούπας κάρυ
- 2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλ. ρεβίθια βρασμένα (κονσέρβα)
- ¼ φλ. τριμμένη καρύδα (άγλυκη)
Για το dressing μάνγκο:
- 2 ώριμα μάνγκο ψιλοκομμένα
- 2 κ. σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- 1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 2 κ. γλυκού μηλίτης
- ¼ κ. γλυκού κύμινο
- 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
Για την σαλάτα:
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού μέλι
- αλάτι, πιπέρι
- 2 φλ. baby σπανάκι
- 1 φλ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 1 καρότο τριμμένο
- ½ αγγούρι ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα κόλιανδρος
- 1 χούφτα δυόσμος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το λάδι καρύδας, το κάρυ, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι.
- Ανακάτεψε και καβούρδισε τα μπαχαρικά για δύο λεπτά, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα και πρόσθεσε τα ρεβίθια.
- Πρόσθεσε και την τριμμένη καρύδα και σοτάρισε για τρία λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα μάνγκο με τον κόλιανδρο, το τζίνζτερ, το καγιέν, τον μηλίτη και το κύμινο.
- Πρόσθεσε και το αλάτι με το πιπέρι και ανακάτεψε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν τα αρώματά τους.
- Σε ένα μπολάκι χτύπησε τον χυμό λεμονιού με το λάδι και το μέλι και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σπανάκι με τα ντοματίνια, το καρότο, το αγγούρι, τον κόλιανδρο και την μέντα.
- Περίχυσέ τα με το μείγμα μελιού και ανακάτεψέ τα καλά.
- Σέρβιρε σε μπολάκια με τα τραγανά ρεβίθια και το dressing με το μάνγκο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ