Λαχταριστό κοτόπουλου με τραγανή πέτσα σε σάλτσα κρασιού με μανιτάρια και θυμάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 μπουτάκια κοτόπουλο
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 230 gr μανιτάρια σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 εσαλότ τριμμένο
- 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Ζέστανε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίξε το λάδι.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τα μπουτάκια και τοποθέτησέ τα με την πέτσα προς τα κάτω στο τηγάνι.
- Καψάλισέ τα για έξι λεπτά, γύρισέ τα και ψήσε την άλλη πλευρά για άλλα έξι λεπτά.
- Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην άκρη.
- Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με το σκόρδο και το εσαλότ για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το θυμάρι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλο ένα λεπτό, πριν αλατοπιπερώσεις.
- Ρίξε το κρασί στο τηγάνι και με ξύλινη σπάτουλα ξύσε τον πάτο για να γλασαριστεί η σάλτσα.
- Πρόσθεσε τον ζωμό και την μουστάρδα, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να μείνει μισός όγκος υγρών.
- Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι, με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω και βάλε το τηγάνι στον φούρνο.
- Ψήσε για 15 λεπτά, βγάλε από τον φούρνο και σέρβιρε πασπαλίζοντας με το φρέσκο θυμάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ