Μια ιδιαίτερη συνταγή που μοιάζει πολύ με κέικ, αλλά είναι διαφορετικό και πιο αφράτο.
Θερμίδες: 295/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100γρ. μαργαρίνη
- 85γρ. ζάχαρη
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 αυγό
- 140γρ. φαρίνα
- 1κ. γλυκού baking powder
- 4κ. σούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 200γρ. μαρμελάδα μήλου
- 140γρ. bluberries
- 50γρ. καστανή ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλε λίγο βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Σε ένα μίξερ ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό, το αλεύρι, τη baking powder και το γιαούρτι και χτύπησέ τα μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξε σιγά – σιγά τη μαρμελάδα και τα blueberries και ανακάτεψε.
- Άδειασε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και ψήσε για 25-30 λεπτά.
- Ανακάτεψε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει, και ρίξε το πάνω από την πίτα όταν ψηθεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ