Γλυκιά πίτα με blueberries

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια ιδιαίτερη συνταγή που μοιάζει πολύ με κέικ, αλλά είναι διαφορετικό και πιο αφράτο.

Θερμίδες: 295/ μερίδα

Συστατικά

  • 100γρ. μαργαρίνη
  • 85γρ. ζάχαρη
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 140γρ. φαρίνα
  • 1κ. γλυκού baking powder
  • 4κ. σούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 200γρ. μαρμελάδα μήλου
  • 140γρ. bluberries
  • 50γρ. καστανή ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε λίγο βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Σε ένα μίξερ ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό, το αλεύρι, τη baking powder και το γιαούρτι και χτύπησέ τα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίξε σιγά – σιγά τη μαρμελάδα και τα blueberries και ανακάτεψε.
  • Άδειασε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και ψήσε για 25-30 λεπτά.
  • Ανακάτεψε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει, και ρίξε το πάνω από την πίτα όταν ψηθεί.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164