Γλυκιά πίτσα με κρέμα τυριού, μούρα και γλάσο βανίλιας

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή “πίτσα” με κρέμα cheesecake, φρέσκα φρούτα και γλάσο βανίλιας

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2- 2 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 2/3 φλ. πολύ ζεστό νερό
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Για την κρέμα:

  • 230 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά

Για το γλάσο:

  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ. σούπας γάλα
  • 1/4 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη + 1/4 κ. γλυκού ανακατεμένα

Για το σερβίρισμα:

  • φράουλες
  • διάφορα μούρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την μαγιά με ένα φλιτζάνι αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το νερό και τρεις κουταλιές λάδι και ανακάτεψε για ένα λεπτό μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη, ελαφρώς κολλώδης.
  • Ζύμωσε το ζυμάρι με τα χέρια σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία και ελαστική για τέσσερα λεπτά.
  • Άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Πλάσε την ζύμη σε οβάλ σχήμα πάχους περίπου τριών χιλιοστών και τοποθέτησέ την σε ένα ταψί.
  • Με ένα πιρούνι τρύπησε την ζύμη σε όλη την επιφάνεια και ψήσε για πέντε λεπτά στον φούρνο.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και τα αυγά.
  • Άπλωσε την κρέμα πάνω από την ψημένη ζύμη και ψήσε για άλλα 10 λεπτά.
  • Πασπάλισε όλη την επιφάνεια της κρέμας με τα φρέσκα φρούτα (τις φράουλες σε κομμάτια).
  • Σε ένα μπολ χτύπησε την ζάχαρη άχνη με το γάλα και την βανίλια, προσθέτοντας γάλα (μία κουταλιά την φορά) μέχρι να γίνει λείο το γλάσο.
  • Περίχυσε το γλάσο πάνω από τα φρούτα και πασπάλισε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164