Λαχταριστή “πίτσα” με κρέμα cheesecake, φρέσκα φρούτα και γλάσο βανίλιας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την ζύμη:
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2- 2 1/2 φλ. αλεύρι
- 1 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 2/3 φλ. πολύ ζεστό νερό
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
Για την κρέμα:
- 230 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
- 1/3 φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά
Για το γλάσο:
- 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ. σούπας γάλα
- 1/4 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. σούπας ζάχαρη + 1/4 κ. γλυκού ανακατεμένα
Για το σερβίρισμα:
- φράουλες
- διάφορα μούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την μαγιά με ένα φλιτζάνι αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι.
- Πρόσθεσε το νερό και τρεις κουταλιές λάδι και ανακάτεψε για ένα λεπτό μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη, ελαφρώς κολλώδης.
- Ζύμωσε το ζυμάρι με τα χέρια σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία και ελαστική για τέσσερα λεπτά.
- Άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Πλάσε την ζύμη σε οβάλ σχήμα πάχους περίπου τριών χιλιοστών και τοποθέτησέ την σε ένα ταψί.
- Με ένα πιρούνι τρύπησε την ζύμη σε όλη την επιφάνεια και ψήσε για πέντε λεπτά στον φούρνο.
- Σε ένα μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και τα αυγά.
- Άπλωσε την κρέμα πάνω από την ψημένη ζύμη και ψήσε για άλλα 10 λεπτά.
- Πασπάλισε όλη την επιφάνεια της κρέμας με τα φρέσκα φρούτα (τις φράουλες σε κομμάτια).
- Σε ένα μπολ χτύπησε την ζάχαρη άχνη με το γάλα και την βανίλια, προσθέτοντας γάλα (μία κουταλιά την φορά) μέχρι να γίνει λείο το γλάσο.
- Περίχυσε το γλάσο πάνω από τα φρούτα και πασπάλισε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ