Λαχταριστά σοκολατένια brownies με σάλτσα καραμέλας και αλάτι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. βούτυρο
- 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2/3 φλ. σκόνη κακάο
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- έξτρα 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
- 1/2 φλ. (σάλτσα) καραμέλα γάλακτος
- 1-2 κ. γλυκού χοντρό αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 22x22cm.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε με μισό φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτα και την ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και αφαίρεσε από την φωτιά.
- Πρόσθεσε τα αυγά και την βανίλια και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να ενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder και το αλάτι.
- Ρίξε το μείγμα αλευριού στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- Ρίξε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε απαλά.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήσε για 40 λεπτά, βγάλε από τον φούρνο και με ένα μαχαίρι κάνε χαρακιές σε όλη την επιφάνειά του.
- Περίχυσε την σάλτσα καραμέλας σε όλη την επιφάνεια του brownie και μετά κόψε σε κομμάτια.
- Πασπάλισε με το χοντρό αλάτι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ