Λαχταριστά pancakes με blueberries, βρώμη και maple syrup
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλ. βρώμη
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 1/4 κ. γλυκού baking powder
- 1/4 κ. γλυκού baking soda
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1 φλ. γάλα
- 4 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ μύρτιλα (blueberries)
- 1/4 φλλ σιρόπι σφενδάμου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 30 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την βρώμη, την ζάχαρη, το baking powder, την baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά.
- Ρίξε το υγρό μείγμα σε εκείνο με τα στερεά υλικά και ανακάτεψε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε τα μύρτιλα και ανακάτεψε προσεκτικά για να ενσωματωθούν στον χυλό.
- Δουλεύοντας σε μερίδες, ρίξε 1/3 του φλιτζανιού στο τηγάνι για κάθε pancake και ψήσε για δύο λεπτά.
- Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται κρατήρες, γύρισε πλευρά και ψήσε για άλλα περίπου δύο λεπτά.
- Όσα pancakes ετοιμάζεις, τοποθέτησέ τα στον φούρνο για να παραμείνουν ζεστά.
- Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, σέρβιρε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο με ένα κομμάτι βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ