Κρεμώδη ζυμαρικά Mac and Cheese στον φούρνο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά ζυμαρικά Mac and Cheese με δύο τυριά στον φούρνο

Συστατικά

  • 250 gr κοφτό μακαρονάκι
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 2 μεγάλα κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 3 φλ. cheddar τριμμένο
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και καβούρδισε το αλεύρι με την πάπρικα και στην σκόνη κρεμμυδιού για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για τέσσερα λεπτά, για να μην σβολιάσει.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά και πρόσθεσε δύο φλιτζάνια cheddar και την παρμεζάνα.
  • Πρόσθεσε και τα ζυμαρικά με μπόλικο αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Μοίρεσε το μείγμα σε έξι πυρίμαχα μπολάκια φούρνου ή σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
  • Πασπάλισε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο cheddar και βάλε το σκεύος στον φούρνο.
  • Ψήσε για περίπου 25 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164