Σιροπιαστό καλαμποκόψωμο με μέλι και καυτερέ πιπεριές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 κ. σούπας + έξτρα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ φλ. ηλιέλαιο
- ½ φλ. ζάχαρη
- ⅓ φλ. μέλι
- 2 μεγάλα αυγά
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. καλαμποκέλαιο
- 1 κ. σούπας baking powder
- ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1¼ κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. γάλα πλήρες
- ⅓ φλ. γιαούρτι
- 2 καυτερές πιπερίτσες σε φέτες
- 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 κ. σούπας + έξτρα μέλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτύρωσε ελαφρώς ένα ταψί με το μαλακό βούτυρο.
- Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο με το λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν σε μέτρια ταχύτητα.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά το μέλι, τα αυγά και συνέχισε να χτυπάς για άλλα τρία λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, το baking powder, το πιπέρι και το αλάτι.
- Ρίξε το μείγμα του μπολ στο μίξερ και χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Πρόσθεσε και το γάλα με το γιαούρτι και συνέχισε να χτυπάς για άλλα δύο λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Ρίξε τον χυλό στο βουτυρωμένο ταψί, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφο, και από πάνω μοίρασε τις πιπερίτσες σε όλη την επιφάνεια.
- Βάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με το μέλι και περίχυσε το καλαμποκόψωμο με το σιρόπι.
- Ξαναβάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.
- Άφησε το καλαμποκόψωμο να κρυώσει για 20 λεπτά και σέρβιρε με έξτρα μέλι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ