Γλυκό καλαμποκόψωμο με καυτερές πιπεριές

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
9
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σιροπιαστό καλαμποκόψωμο με μέλι και καυτερέ πιπεριές

Συστατικά

  • 12 κ. σούπας + έξτρα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ φλ. ηλιέλαιο
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ⅓ φλ. μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1 κ. σούπας baking powder
  • ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1¼ κ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. γάλα πλήρες
  • ⅓ φλ. γιαούρτι
  • 2 καυτερές πιπερίτσες σε φέτες
  • 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ. σούπας + έξτρα μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτύρωσε ελαφρώς ένα ταψί με το μαλακό βούτυρο.
  • Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο με το λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν σε μέτρια ταχύτητα.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το μέλι, τα αυγά και συνέχισε να χτυπάς για άλλα τρία λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, το baking powder, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Ρίξε το μείγμα του μπολ στο μίξερ και χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Πρόσθεσε και το γάλα με το γιαούρτι και συνέχισε να χτυπάς για άλλα δύο λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • Ρίξε τον χυλό στο βουτυρωμένο ταψί, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφο, και από πάνω μοίρασε τις πιπερίτσες σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με το μέλι και περίχυσε το καλαμποκόψωμο με το σιρόπι.
  • Ξαναβάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.
  • Άφησε το καλαμποκόψωμο να κρυώσει για 20 λεπτά και σέρβιρε με έξτρα μέλι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164