Τρυφερό stir fry με κινέζικα μπαχαρικά και μπρόκολο σε λαχταριστή σάλτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το κοτόπουλο:
- 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε κύβους
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών
- 3 φλ. φουντίτδες μπρόκολου
- 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
Για την σάλτσα:
- 1 κ. σούπας fish sauce
- 2 κ. σούπας σόγια σος
- 2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 1/4 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ. σούπας μέλι
- 2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
- 1/2 φλ. κρύο νερό + 1 κ. σούπας corn flour
- φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το νερό με το corn flour, και άφησε το μείγμα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο με το μείγμα 5 μπαχαρικών για περίπου οκτώ λεπτά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο και άφησέ το στην άκρη.
- Ρίξε στο τηγάνι το μπρόκολο και σοτάρισε για περίπου τρία λεπτά, μέχρι να τραγανίσουν οι άκρες του.
- Πρόσθεσε και τον ζωμό κοτόπουλου και βράσε για έξι λεπτά ή παραπάνω, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
- Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το μείγμα της σάλτσας και ανακάτεψέ τα.
- Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε καλά το κρύο νερό με το corn flour μέχρι να διαλυθεί και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι.
- Ανακάτεψε το φαγητό για τρία λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και σέρβιρε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ