Λαχταριστός τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά και τηγανιτές πατάτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τον μπακαλιάρο:
- 1 1/2 kg μπακαλιάρος παστός χωρίς κόκκαλο
- 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το κουρκούτι:
- 500 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
- 330 ml μπίρα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 2 καλές πρέζες ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό και μερικές κουταλιές χοντρό αλάτι βάλε τα φιλέτα του παστού μπακαλιάρου.
- Σκέπασε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για δύο μέρες, αλλάζοντας το νερό κάθε έξι ώρες.
- Στράγγιξε καλά τον μπακαλιάρο και άφησέ τον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το νερό, την μπύρα, την μαγιά και την ζάχαρη για το κουρκούτι μέχρι να διαλυθούν.
- Άφησε το μείγμα για 15 λεπτά στην άκρη και έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι.
- Κάλυψε με μεμβράνη και άφησε το μείγμα εκτός ψυγείου για μία ώρα.
- Κόψε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και βάλε μπόλικο σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί.
- Σε ένα μεγάλο πιάτο βάλε το αλεύρι και ανακάτεψε με το αλάτι και το πιπέρι.
- Πέρασε τα κομμάτια μπακαλιάρου από το πιάτο με το αλεύρι και έπειτα βούτηξέ τα στο μπολ με το κουρκούτι.
- Ρίξε με προσοχή τα φιλέτα στο τηγάνι και ψήσε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να είναι τραγανά.
- Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησε το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
- Επανάλαβε την διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια.
- Σέρβιρε με κρεμώδη σκορδαλιά και τηγανητές πατάτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ