Τηγανίτες παστού μπακαλιάρου σε κουρκούτι μπύρας

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστός τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά και τηγανιτές πατάτες

Συστατικά

Για τον μπακαλιάρο:

  • 1 1/2 kg μπακαλιάρος παστός χωρίς κόκκαλο
  • 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το κουρκούτι:

  • 500 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
  • 330 ml μπίρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 2 καλές πρέζες ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό και μερικές κουταλιές χοντρό αλάτι βάλε τα φιλέτα του παστού μπακαλιάρου.
  • Σκέπασε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για δύο μέρες, αλλάζοντας το νερό κάθε έξι ώρες.
  • Στράγγιξε καλά τον μπακαλιάρο και άφησέ τον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το νερό, την μπύρα, την μαγιά και την ζάχαρη για το κουρκούτι μέχρι να διαλυθούν.
  • Άφησε το μείγμα για 15 λεπτά στην άκρη και έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι.
  • Κάλυψε με μεμβράνη και άφησε το μείγμα εκτός ψυγείου για μία ώρα.
  • Κόψε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και βάλε μπόλικο σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί.
  • Σε ένα μεγάλο πιάτο βάλε το αλεύρι και ανακάτεψε με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πέρασε τα κομμάτια μπακαλιάρου από το πιάτο με το αλεύρι και έπειτα βούτηξέ τα στο μπολ με το κουρκούτι.
  • Ρίξε με προσοχή τα φιλέτα στο τηγάνι και ψήσε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να είναι τραγανά.
  • Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησε το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
  • Επανάλαβε την διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια.
  • Σέρβιρε με κρεμώδη σκορδαλιά και τηγανητές πατάτες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164