Λαχταριστές πατάτες ογκρατέν με cheddar και μουστάρδα Dijon
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ½ kg πατάτες κομμένες σε κυβάκια 2 cm
- 1/4 φλ. βούτυρο
- 2 κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 φλ. λευκό cheddar τριμμένο
- 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και βράσε για πέντε λεπτά.
- Σούρωσε τις πατάτες καλά και άφησέ τες στην άκρη.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λάδωσε ένα πυρίμαχο σκεύος 22x33cm.
- Σε ένα κατσαρόλι λιώσει το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σόταρε το σκόρδο και τα εσαλότ για τέσσερα λεπτά.
- Ρίξε και το αλεύρι να καβουρδιστεί ανακατεύοντας συνεχώς για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και τον ζωμό κοτόπουλου με την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρουν βράση, ανακάτευε συνεχώς για πέντε λεπτά μέχρι να πήξει.
- Αφαίρεσε από την φωτιά και ρίξε 3/4 φλιτζανιού cheddar και την μουστάρδα.
- Ρίξε και τις πατάτες στο κατσαρόλι και αλατοπιπέρωσε.
- Άπλωσε τις πατάτες στο πυρίμαχο σκεύος και ψήσε για 40 λεπτά.
- Βγάλε το σκεύος από τον φούρνο και γύρισέ τον στο γκριλ.
- Πασπάλισε το υπόλοιπο cheddar και ψήσε στον φούρνο για τρία λεπτά.
- Άφησε το ογκρατέν για πέντε λεπτά να σταθεί και σέρβιρε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ