Τρυφερά μοσχαρίσια χτένια βουτύρου με baby πατάτες και μυρωδικά

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμα μοσχαρίσια φιλετάκια σε σάλτσα βουτύρου με πατάτες και βότανα

Συστατικά

  • 4 μοσχαρίσια χτένια σπάλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 kg baby πατάτες κομμένες
  • 6 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο για το κρέας
  • 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ. γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κ. γ. γλυκού φρέσκος μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το μαλακωμένο βούτυρο με το σκόρδο και τα ξερά μυρωδικά.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας σε όλες τις πλευρές και πασπάλισέ το με σκόνη σκόρδου παντού.
  • Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ψήσε το κρέας για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κρέας σε μια πιατέλα και πρόσθεσε τις πατάτες με μπόλικο αλατοπίπερο και σκόνη σκόρδου.
  • Σοτάρισε για πέντε λεπτά, κάνε τις πατάτες στην άκρη και ξαναβάλε το κρέας στο κέντρο του σκεύους.
  • Μετάφερε το τηγάνι στον φούρνο και ψήσε για 20 λεπτά να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Μόλις βγάλεις το φαγητό από τον φούρνο, μοίρασε το μείγμα βουτύρου πάνω στις καυτές μπριζόλες και πατάτες.
  • Πασπάλισε με τον μαϊντανό και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164