Πεντανόστιμα μοσχαρίσια φιλετάκια σε σάλτσα βουτύρου με πατάτες και βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μοσχαρίσια χτένια σπάλας
- αλάτι, πιπέρι
- σκόνη σκόρδου
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 kg baby πατάτες κομμένες
- 6 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο για το κρέας
- 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 1 κ. γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- 1 κ. γ. γλυκού φρέσκος μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το μαλακωμένο βούτυρο με το σκόρδο και τα ξερά μυρωδικά.
- Αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας σε όλες τις πλευρές και πασπάλισέ το με σκόνη σκόρδου παντού.
- Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ψήσε το κρέας για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το κρέας σε μια πιατέλα και πρόσθεσε τις πατάτες με μπόλικο αλατοπίπερο και σκόνη σκόρδου.
- Σοτάρισε για πέντε λεπτά, κάνε τις πατάτες στην άκρη και ξαναβάλε το κρέας στο κέντρο του σκεύους.
- Μετάφερε το τηγάνι στον φούρνο και ψήσε για 20 λεπτά να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Μόλις βγάλεις το φαγητό από τον φούρνο, μοίρασε το μείγμα βουτύρου πάνω στις καυτές μπριζόλες και πατάτες.
- Πασπάλισε με τον μαϊντανό και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ