Λαχταριστό μοσχαράκι Stroganoff με ζυμαρικά και φρέσκα μανιτάρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 340 gr μανιτάρια κομμένα
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 3 κ. σούπας αλεύρια για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 4 φλ. ζωμός βοδινού
- 2 κ. σούπας Worcestershire sauce
- 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 230 gr μικρά ζυμαρικά (πένες, φουσίλι, κασαρέτσε, φαρφάλε)
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο και τον κιμά, καβουρδίζοντας για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο με το θυμάρι και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Ρίξε και το αλεύρι στο τηγάνι και καβούρδισε για ένα λεπτό ακόμη.
- Πρόσθεσε το κρασί και με μια ξύλινη κουτάλα τρίψε τον πάτο την κατσαρόλας για να γλασαριστούν τα υπολείμματα.
- Πρόσθεσε και τον ζωμό με την Worcestershire sauce, την μουστάρδα και τα ζυμαρικά με αλατοπίπερο.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε και το γιαούρτι και ανακάτεψε για δυο λεπτά να ομογενοποιηθεί.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό γαρνίροντας με μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ