Σάλτσα κόκκινων φασολιών με ρύζι μπασμάτι και λουκάνικο με θυμάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 1 κ. σούπας σπορέλαιο
- 1 λουκάνικο με θυμάρι σε φέτες
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
- 3 κονσέρβες κόκκινα φασόλια
- 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 κ. γλυκού Tabasco mild
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε δύο φλιτζάνια νερό και βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τσιγάρισε το λουκάνικο για τέσσερα λεπτά και αφαίρεσέ το.
- Βάλε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο και το μείγμα μπαχαρικών και σοτάρισε για ένα λεπτό.
- Ρίξε και τα φασόλια (σουρωμένα) με τον ζωμό κοτόπουλου, το Tabasco, την δάφνη, το αλατοπίπερο και το λουκάνικο.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
- Βγάλε το καπάκι και συνέχισε να βράζεις για άλλα 15 λεπτά.
- Με μια ξύλινη κουτάλα, πίεσε τα φασόλια να πολτοποιηθούν ελαφρώς και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
- Σέρβιρε σε μπολ, μοιράζοντας από πάνω το ρύζι και πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ