Ακόμα κι αν δεν αντέχεις τα καυτερά αυτήν την μακαρονάδα θα την αγαπήσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 φέτες καπνιστό μπέικον
- 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
- 300-350 gr σπαγγέτι
- 400 gr ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση περίπου και αφήσε το να βράσει.
- Ρίξε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεστάνέ το σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το μπέικον και τηγάνισέ τα για 5-6 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν και πάρουν ένα απαλό καφέ χρώμα. Πρόσθεσε το σκόρδο και άφησέ το να τηγανιστεί για ένα περίπου λεπτό.
- Όταν το νερό βράσει, ρίξε μέσα τα μακαρόνια σπαγγέτι σε τέσσερις δόσεις. Άσε την κάθε δόση σπαγγέτι να μαλακώσει πριν προσθέσεις την επόμενη. Ανακάτεψε καλά και άσε τα σπαγγέτι να βράσουν για όσο χρόνο λέει η συσκευασία τους.
- Όσο βράζουν τα σπαγγέτι, ρίξε τις νιφάδες τσίλι στο ίδιο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το μπέικον και ύστερα ρίξε μέσα την μια κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό, την κονσέρβα με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την ρίγανη, προσθέτοντας παράλληλα και 250 ml νερό. Ρίξε αλατοπίπερο ανάλογα με την προτίμησή σου. Άσε το μείγμα να βράσει για δέκα λεπτά, μέχρι να γίνει πιο πηχτό και ανακάτευε κατά τη διάρκεια. Ρίξε την κρέμα γάλακτος και άσε να βράσει ακόμα λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σούρωσε τα σπαγγέτι και ξαναρίξτα στην κατσαρόλα που ήταν και πριν. Από πάνω ρίξε την σάλτσα με το μπέικον και την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά, μέχρι η σάλτσα να πάει παντού.
- Ρίξε τα σπαγγέτι σου σε τέσσερα μπολ και σερβίρισέ τα.
Tip
Μην αφήσεις το σκόρδο να σου καεί γιατί μετά θα πικρήσει.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ