Είναι πιο εύκολη απ’ όσο νομίζεις και σε όποιον τη σερβίρεις θα σου ζητήσει και δεύτερο κομμάτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κούπα μαύρη ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμένο τζίντζερ
- Έτοιμο φύλλο για τάρτα (23 εκ.)
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμένο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 6 με 7 κούπες ξεφλουδισμένα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπωλ, ρίξε την ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και το τζίντζερ και άφησέ το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξε τα μήλα και πασπάλισέ τα από πάνω με το μείγμα της ζάχαρης, φροντίζoντας να πάει παντού.
- Βάλε το φύλλο της τάρτας σε μια φόρμα. Ρίξε από πάνω το μείγμα των μήλων και το βούτυρο, καλύπτωντάς με το το φύλλο που περισσεύει έξω από την φόρμα.
- Χτύπα το αυγό μέχρι να γίνει σαν αφρός και με μια βούρτσα άλειψε την φόρμα με το βούτυρο. Κάλυψε τις άκρες με λίγο αλουμινόχαρτο.
- Ψήσε στους 375 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάλε το αλουμινόχαρτο και άσε την μηλόπιτα να ψηθεί μέχρι να ροδίσει το φύλλο, προσέχοντας να μην ξεπεράσεις τα 25 λεπτά.
Tip
Άσε την μηλόπιτά σου να κρυώσει πριν τη σερβίρεις.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ