Ιδιαιτέρως χορταστική και ως κυρίως πιάτο αλλά και ως συνοδευτικό για το γεύμα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 2 μεγάλα καρότα, αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα
- 4 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη
- 700 gram γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινες νιφάδες τσίλι
- 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, ρίξε το ελαιόλαδο και άστο να ζεστάνει, σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το κρεμμύδι και τα καρότα και μαγείρεψέ τα μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε το τζίντζερ, το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και ανακάτεψε για 2-3 λεπτά.
- Ρίξε μέσα τις γλυκοπατάτες και τον ζωμό λαχανικών. Ανέβασε την θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να βράζουν όλα μαζί. Χαμήλωσε τη φωτιά, βάλε το καπάκι στην κατσαρόλα και άφησε να βράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
- Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτύπα την σούπα με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει λεία. Ρίξε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με την προτίμησή σου.
- Μπορείς να θες να γαρνίρεις από πάνω με λίγο κρέμα καρύδας ή φρεσκοκομμένο κόλιανδρο.
Tip
Μπορείς να την χωρίσεις σε μερίδες και να την βάλεις στην κατάψυξη μέχρι και τρεις μήνες.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ