Μπισκότα με κάρδαμο και εσπρέσο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
48
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κάθε μπισκότο έχει 134 θερμίδες.

Συστατικά

  • 3 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κούπα άγλυκο μαλακό βούτυρο
  • 1/2 κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ εσπρέσο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 gram ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 175 βαθμούς. Βάλε λαδόκολλα σε δυο ταψιά ψησίματος.
  • Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το κάρδαμο, την κανέλα και το αλάτι και ανακάτεψε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίξε την μαύρη ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Ρίξε ένα-ένα τα αυγά και παράλληλα χτύπησέ τα μαζί με το μείγμα. Τέλος, ρίξε στο μείγμα αυτό τον στιγμιαίο καφέ εσπρέσο και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ρίξε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ που έχεις το μείγμα με το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Με ένα κουτάλι φτιάξε μικρές μερίδες και άπλωσέ τες στην λαδόκολλα. Άσε περίπου μια απόσταση 5 εκ μεταξύ τους.
  • Ψήσε τα μπισκότα σου για 10-15 λεπτά. Άσε τα μπισκότα να κρυώσουν για 2-3 λεπτά πριν τα μεταφέρεις σε άλλο σκεύος για να κρυώσουν εντελώς.

Tip

Αυτά τα μπισκότα απλώνουν πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν δεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, βάλε την ζύμη για 30-60 λεπτά στην κατάψυξη πριν το ψήσιμο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164