Κάθε μερίδα έχει 346 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κούπα κινόα
- 2 κούπες ζωμό κότας
- 1 κούπα νερό
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι από πιπεριές τσίλι
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 χούφτα φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3/4 της κούπας ανανάς κομμένος σε κυβάκια
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1/4 της κούπας σάλτσα σόγιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε καλά την κινόα με μπόλικο νερό, μέχρι αυτό να φεύγει διάφανο. Ρίξε την κινόα, τον ζωμό κότας και το νερό σε μια κατσαρόλα και άσε να αρχίσουν να βράζουν σε υψηλή φωτιά. Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, βάλε το καπάκι στη κατσαρόλα και άσε να βράσουν 15-20 λεπτά ή μέχρι η κινόα να μαλακώσει και να απορροφήσει πλήρως το νερό.
- Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά. Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μέσα τα αυγά μέχρι να μαγειρευτούν. Βγάλε τα αυγά από το τηγάνι και άστα στην άκρη. Ρίξε το φυστικέλαιο και το λάδι από πιπεριές τσίλι στο τηγάνι σου και άσε να κάψει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίξε μέσα τα σκόρδα και ανακάτευέ τα για δυο λεπτά, πριν ρίξεις μέσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφού μαγειρευτούν και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ρίξε στο ίδιο τηγάνι, τον ανανά, το κόλιανδρο και βρασμένη κινόα. Από πάνω ρίξε τα αυγά, την σάλτσα σόγιας και της νιφάδες κόκκινου πιπεριού και άσε να μαγειρευτούν μέχρι να είναι ζεστά όλα τα υλικά.
Tip
Μπορείς να την φτιάξεις είτε με φρέσκο ανανά, είτε με ανανά σε κονσέρβα.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ