Η Μυρτώ Αλικάκη μπορεί να είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, όμως αναμφισβήτητα είναι και πολύ καλή μαγείρισσα. Η γνωστή ηθοποιός είναι αρκετά ενεργή στα social media και μοιράζεται σχεδόν καθημερινά, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, τόσο στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της όσο και εύκολες συνταγές μαγειρικής που ετοιμάζει η ίδια για τα αγαπημένα της πρόσωπα.
Τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά Το Τατουάζ. Είναι απασχολημένη πολλές ώρες με τα γυρίσματα του σήριαλ και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Σίγουρα αγαπά πολύ τη δουλειά της, αλλά απόλυτη προτεραιότητα για εκείνη αποτελούν οι δύο γιοί της. Προσπαθεί να αφιερώνει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί στα παιδιά της και τους ετοιμάζει λαχταριστά φαγητά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ας δούμε λοιπόν παρακάτω δέκα από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχει μοιραστεί η ηθοποιός με τους διαδικτυακούς της φίλους.
Κοτόπουλο στο τηγάνι με μυρωδικά
Σε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε σκόρδο, και ένα πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Μετά από λίγο βάζουμε το στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι, κομμένο σε μερίδες. Προσθέτουμε διάφορα μυρωδικά όπως ρίγανη, πιπέρι κόκκινο, αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε, και το αφήνουμε να ψηθεί για λίγη ώρα. Νόστιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εύκολο μπριάμ με πατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια και κρεμμύδι
Ένα εύκολο μπριάμ με πατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια και κρεμμύδι. Όλα μαζί στη γάστρα, χυμός ντομάτας, λαδάκι, ρίγανη, αλάτια, πιπέρια, τα ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι και χωρίς νερό στο φούρνο για μιάμιση ώρα! Τέλειο να το φάτε με γιαούρτι και κρίθινο παξιμάδι!
Νόστιμη Πατατοσαλάτα
Πατατοσαλάτα με ντοματίνια, κρεμμύδι, μαϊντανό και σως μουστάρδας με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Πένες με Θαλασσινά
Τσιγαρίζετε σε λίγο βούτυρο δύο κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, και μία σκελίδα σκόρδο. Ρίχνετε τα θαλασσινά, γαρίδες, μύδια, και ότι άλλο θέλετε, αφού πρώτα τα έχετε ξεπαγώσει. Μετά προσθέτετε δύο κουταλιές πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, πάπρικα ,Και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Το αφήνετε να σιγοβράσει, για περίπου ένα τέταρτο, και στο τέλος ρίχνετε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βράζετε τις πέννες ξεχωριστά, της ρίχνετε μέσα, και ανακατεύετε!
Χοιρινό πορτοκαλάτο με πατάτες τηγανητές
Χοιρινό πορτοκαλάτο (κατά το λεμονάτο)!!!! Με πατάτες τηγανητές! Σταθερή αξία!!!! Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη επίσης. Ρίχνετε το χοιρινό κομμένο σε μερίδες αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μυρωδικά της αρεσκείας σας. Όπως θυμάρι, ρίγανη, ματζουράνα. Μόλις ροδίσει το κρέας, ρίχνετε το χυμό ενός πορτοκαλιού, το σκεπάζετε, και το αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να είναι μαλακό!
Σουφλέ κολοκύθι
Δυο κολοκύθια μεγάλα τριμμένα, ένας χυλός (μισό φλιτζάνι αλεύρι, ένα αυγό και γάλα όσο χρειάζεται) τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε τυρί φέτα και γκούντα, πιπέρι, λαδώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά!
Ανοιχτή κοτόπιτα με έτοιμο φύλλο κουρού
Σωτάρουμε τα λαχανικά ( ότι σας αρέσει ) εγώ έβαλα πιπέρια , καρότο , κρεμμύδι, πράσο , έχετε βράσει ένα κοτόπουλο και το έχετε ξεκοκαλίσει , τα ανακατεύετε και όταν κρυώσουν ρίχνετε 200 γρ μοτσαρέλα . Στρώνετε το φύλλο στο ταψί και τρυπάτε με ένα πιρούνι, ρίχνετε το μείγμα και στρώνετε από πάνω φέτες μετσοβόνε! Στο τέλος περιχύνετε με ένα αυγό και μισό ποτήρι γάλα αφού τα έχετε χτυπήσει μαζί! Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 40 λεπτά η μέχρι να ροδίσει! Bon Appetit!
Κοτόπουλο με πορτοκάλι κάρι και μουστάρδα στη γάστρα
Παίρνετε ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και το πλένετε . Το τοποθετείτε στη γάστρα , ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, κάρι και πολλά μυρωδικά. Επίσης λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο Ανακατεύετε δύο κουταλιές μουστάρδα με το χυμό ενός πορτοκαλιού και το περιχύνετε, ρίχνετε και λίγο λάδι. Το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο για περίπου μιάμιση ώρα.
Ρολό κιμά με μπέικον γεμιστό με τυρί
Για τον κιμά πάρτε ένα κιλό, πέντε φέτες ψωμί που το βρέχετε και το στραγγίζετε πριν το βάλετε στον κιμά , ένα κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι, μαϊντανό, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι , πάπρικα και ελάχιστο λάδι. Ζυμώνετε και μετά κάντε ότι βλέπετε στις φωτογραφίες! Εγώ χρησιμοποίησα τυράκι babibel light! Ψήστε στους 180 για περίπου 45 λεπτά και μετά βγάλτε το από τη φόρμα και ψήστε να ροδίσει το μπέικον.
Πατατοκεφτέδες με τυρί
Βράζετε τις πατάτες και τις λιώνετε με το πιρούνι , μόλις κρυώσουν ρίχνετε τυρί, κεφαλογραβιέρα ας πούμε, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και το αφήνετε λίγο στο ψυγείο να δέσει. Μετά πλάθετε τους κεφτέδες, τους περνάτε από αλεύρι και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά.
Αρκετές φορές μέσω social media, η Μυρτώ Αλικάκη μας έχει δείξει την αγάπη της για τη μαγειρική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ