Με σπόρους chia.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μπανάνα
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου με βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia
- ¼ της κούπα φρέσκο χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 21 σταγόνες υγρή στέβια
- 1/4 κούπας αλεύρι καρύδας
- 1/4 κούπας αλεύρι από κεχρί
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέμανε το φούρνο σου στους 350 βαθμούς.
- Βουτύρωσε μια φόρμα για κέικ μεγέθους 23 εκ.
- Σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ, λιώσε την μπανάνα και ρίξε το γάλα αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας, τους σπόρους chia, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από το λεμόνι και την στέβια.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίξε το αλεύρι καρύδας, το αλεύρι από κεχρί, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, το άνθος αραβοσίτου και την κανέλα και ανακάτεψε καλά.
- Ανακάτεψε μαζί τα υγρά με τα στεγνά υλικά και ρίξ’ τα στην φόρμα του κέικ.
- Ψήσε για 30 λεπτά και είσαι έτοιμη να σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ