Στέλιος Παρλιάρος: Ο διάσημος pastry chef από την Ιταλία που ξενάγησε στην Πλάκα!

Ο Στέλιος Παρλιάρος και “Οι Γλυκές Αλχημείες” ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτουν, εμπνέονται και δημιουργούν. Μετά από 19 επεισόδια, πολλές αναχωρήσεις και αναζητήσεις, ο Στέλιος αποφασίζει για το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν να γίνει ο ίδιος ξεναγός στην πόλη του.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου, προσκαλεί έναν πολύ καλό του φίλο και ζαχαροπλάστη από την Ιταλία, τον Enrico Mora, ο οποίος αφήνει για λίγο το ζαχαροπλαστείο του στη Λομπαρδία και έρχεται στην Αθήνα. Οι δυο τους πίνουν καφέ στην Πλάκα, περιηγούνται στο κέντρο, βολτάρουν σε στενάκια και αγορές, ψάχνουν ντόπιες πρώτες ύλες και εμπνέονται από το ελληνικό καλοκαίρι. Επισκέπτονται μουσεία και απολαμβάνουν τη θέα από τους λόφους της πόλης. Περπατούν στην αθηναϊκή ριβιέρα, πίνουν καφέ στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, δοκιμάζουν νόστιμα εδέσματα και συζητούν με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Τι είναι αυτό που εντυπωσιάζει τον καλεσμένο του; Ποια είναι η αγαπημένη ελληνική πρώτη ύλη του Ιταλού σεφ; Μέσα από διηγήσεις για τη σχέση του Enrico με τη χώρα μας, που μιλά τα ελληνικά άπταιστα, συζητούν για την αγαπημένη τους μαστίχα – το υλικό που στάθηκε αφορμή για το πρώτο ταξίδι του Στέλιου στη Χίο στην αρχή της φετινής χρονιάς.

Ο Στέλιος και ο Enrico, μπαίνουν μαζί στο εργαστήριο και φτιάχνουν δύο πεντανόστιμα γλυκά.

Ο Στέλιος Παρλιάρος ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα. Από τη Φλώρινα έως το Λασίθι και από την Κέρκυρα έως τη Λέσβο επισκέφτηκε 19 προορισμούς, συνάντησε ντόπιους παραγωγούς, ανακάλυψε νέα προϊόντα, συνομίλησε με κατοίκους και έμαθε τοπικές παραδοσιακές συνταγές. Επέστρεψε στο εργαστήριο και εμπνεύστηκε 39 νέες συνταγές, βασισμένες στα ντόπια υλικά και γλυκίσματα. Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν, τη φετινή σεζόν, ολοκλήρωσαν έναν κύκλο ταξιδιών, μας φανέρωσαν το γλυκό πρόσωπο της Ελλάδας και μας αφήνουν με τις πιο γλυκές αναμνήσεις!

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164