Συνταγή για σπιτικές μαρένγκες

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
20
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Είναι σίγουρο πως θα τις λατρέψεις.

Συστατικά

  • 120 γρ. ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. άχνη
  • 1/2 κ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κ. γλυκού ξύδι κατά προτίμηση λευκό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτυπάς τα ασπράδια στο μίξερ, ρίχνοντας σταδιακά την ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθούν αυτές οι χαρακτηριστικές μυτούλες και όταν γυρνάς ανάποδα τον κάδο του μίξερ, να μένει η μαρέγκα κολλημένη και να μην πέφτει.
  • Στο τέλος ρίχνεις το ξύδι και το κορν φλάουρ και ανακατεύεις απαλά.
  • Βάζεις μία πολύ μικρή ποσότητα μαρέγκας στις 4 γωνίες του ταψιού. 4 βουλίτσες στο μέγεθος του ρεβυθιού περίπου και από πάνω στρώνουμε την λαδόκολλα. Μ΄αυτόν τον τρόπο την κολλάς στις γωνίες για να μην κουνιέται επειδή οι μαρέγκες είναι πολύ ελαφριές.
  • Μοίρασε την μαρέγκα μ΄ένα κουτάλι σ΄όλη την επιφάνεια του ταψιού. Αν θες να δώσεις σχήμα, χρησιμοποίησε κορνέ.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 C για μία ώρα. Μετά άνοιξε την πόρτα και άσε να κρυώσουν μέσα στον φούρνο για 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164